Harrastusmahdollisuudet

Tutjunniemi sijaitsee Saimaan latvavesillä, Pyhäselän ja Savonselän välisellä paikoin vain muutaman kilometrin levyisellä kannaksella. Tikanpesä ympäristöineen tarjoaa monenlaisia vapaa-ajan harrastus- ja toimintamahdollisuuksia.

Kesällä

Kalastus - Pyhäselästä saa haukea, ahventa, kuhaa. lahnaa ja pasuria.
Heinäveden Kermankoski: taimen, siika, järvilohi ja kirjolohi
Karvionkoski: Ahven, Hauki, Järvitaimen, Kirjolohi, Kuha, Lohi ja Siika

Veneily - Veneily sekä purjehtien että moottoriveneellä. Veneilyreittejä riittää ! Syväväylää pitkin voit veneillä Saimaalle tai vaikka merelle asti. Saimaan vesistöön kuuluvat seuraavat vesialueet:
Saimaa (Lappeenranata-Puumala)
Pihlajavesi (Puumala-Savonlinna)
Haukivesi (Savonlinnasta pohjoiseen)
Orivesi-Paasivesi (Savonlinnasta itään (Joensuuhun))
Pyhäselkä-Jänisselkä (Joensuusta etelään)
Puruvesi (Punkaharju-Kesälähti-Kerimäki)
Saimaalla on useita reittejä varsinaisella päälinjalla (Lappeenranta-Imatra-Puumala-Savonlinna-Joensuu). On ns. syväväylä, jossa siltojen alikulkukorkeus on 24 m, on 2,4m:n väylä ja muutamia 1,8m:n veneilyväyliä.
Joensuusta pääsee edelleen Pielisjokea pitkin Pieliselle ja Kolin kansallismaisemiin.
Heinävedellä on Karvion kanava, mikä yhdistää Suvasveden ja Kermajärven - pääset laivareittiä Kuopioon (Kallaveden alueella on Suvasvesi, Kallavesi ja Unnukka. Kallavedeltä on mahdollista nousta kanavia pitkin aina Iisalmeen ja Nilsiän Tahkovuorelle. Yhteys myös Juojärvelle Varistaipaleen ja Taivallahden kanavien kautta.

Soutu ja melonta -Soutaen ja meloen voit tutustua lähi-saaristoomme: Tikansaari, Pesolansaari, Suursaari sekä lukuisia muita pienempiä saaria. Vuoniemi on Pyhäselkään pistävä pitkä ja kapea niemi Rääkkylän kunnan puolella. Harjumainen niemi jatkuu Vuosalmen toisella puolella kapeana Tikansaarena. Vuoniemi on eräs Suomen sisämaan parhaita arktisten lintujen (hanhet, vesilinnut, kahlaajat) havainnointipaikkoja. Niemessä on korkea lintutorni, "Eihveli".
Koloveden kansallispuistossa Enonkoskella voit meloa saimaannorpan kotivesillä ja nauttia luonnon hiljaisuudesta sekä jylhistä kalliomaisemista. Puisto on ainutlaatuinen luontonsa koskemattomuuden takia. Matkaa Koloveden kansallispuistoon on noin 100 km ja ajomatka kestää pari tuntia.
Ympäröivä luonto tarjoaa mainiot olosuhteet patikointiin, pyöräilyyn (oma pyörä), marjastukseen ja sienestykseen.

Talvella

Laskettelu ja hiihto - Pääskyvuori Heinävesi noin 25 km
- Mustavaara Joensuu noin 70 km
- Koli noin 115 km

Hiihto - Liperin valaistu latu ja perinteisen ladut välimatka noin 20km
- Pärnävaara Liperi valasitut ladut noin 40km - Lykynlampi Joensuu noin 45 km

Lumikengät - Omatoimiset lumikenkä-retket huvilan lähimaastossa.

Kalastus - Omatoiminen pilkkiminen.

Lähellä myös

Golf - Karelia-Golf.

Muuta - Joensuusta löytyy tekemistä sadepäiviin. On kauppakeskuksia ostosten tekoon, elokuvia, Palloilukeidas (keilailu, tennis, minigolf).